Coaching

Article-1X3-CoachingMet behulp van coaching kunnen mensen, ook als ze niet zo lekker in hun vel zitten, geholpen worden het beste uit zichzelf te halen. Coachen draagt bij aan een groter zelfbewustzijn en geeft inzicht om leven en werk in te richten naar persoonlijke wensen.

Een coach stelt samen met de deelnemer concrete doelen en bekijkt hoe iemand eventuele belemmeringen onschadelijk kan maken (zelfsturing). De heldere kijk die de deelnemer hierdoor krijgt geeft hem inzicht voor zijn toekomst en zorgt voor motivatie en frisse moed.

Neem gerust contact met ons op om vrijblijvend te informeren wat voor uw situatie de mogelijkheden zijn.

 

 

 

LOOPBAANCOACHING

Loopbaanplanning is een bewust proces en vraagt om reflectie en keuzes. Samen met de deelnemer inventariseren we de kennis, competenties en wensen voor de toekomst.

Na een vrijblijvend en oriënterend gesprek met een loopbaancoach worden doelen en een plan van aanpak vastgesteld. De mogelijkheden en beroepsinteresses worden onderzocht. We helpen gericht om uw loopbaan en ontwikkeling vorm te geven. Loopbaancoaching geeft u nieuwe inspiratie, (veer)kracht en energie om actief uw toekomstige doelen te behalen.

 

PERSONAL COACHING

Met behulp van verschillende methodes kan er een persoonlijkheidsprofiel gemaakt worden. Het bewust zijn van dit persoonlijkheidsprofiel maakt het mogelijk sterktes te profileren, zwaktes aan te pakken, persoonlijk potentieel te ontwikkelen en hiermee de persoonlijke effectiviteit te vergroten. Het te behalen voordeel ligt o.a. op het gebied van:
coaching, communicatie, conflictmanagement, innovatie/creativiteit, leiderschapsstijl, relatiebeheer, stressreductie en teamwerk.

TEAMBUILDING

Bedrijven en organisaties ervaren door de toenemende druk van o.a. concurrentie en reorganisatie dat teambuilding essentieel is om met deze druk om te gaan en individuen tot een hecht team te smeden.

Aan de hand van de vier gedragsdimensies, Dominant, invloedrijk, Stabiel en Consciëntieus (DiSC) kan niet alleen het persoonlijkheidsprofiel van een persoon worden vastgesteld, maar ook het profiel van een team.

Het bewust zijn van dit teamprofiel maakt het mogelijk sterktes te profileren, zwaktes aan te pakken, potentieel te ontwikkelen en hiermee de effectiviteit van het team te vergroten. Een hecht team zorgt voor, synergie, efficiëntie, doelgerichtheid en prestaties.

 

RE-INTEGRATIE

Bij niet functioneren, uitval of langdurige ziekte van uw medewerker kan een re-integratietraject worden geadviseerd. De mogelijkheden die er zijn bekijken wij graag met u! Wij zijn u graag van dienst bij het zoeken naar mogelijkheden voor de loopbaanmogelijkheden van deze medewerkers!

ONZE WERKWIJZE

Persoonlijke benadering
Wij bieden persoonlijke en individuele ondersteuning bij de zoektocht naar werk, omdat wij van mening zijn dat ieder mens recht heeft op werk met perspectief. Hierbij stemmen wij het traject af op uw situatie en mogelijkheden.

Focus op werk
Het doel van een re-integratietraject is altijd een betaalde baan voor uw medewerker. Wij benutten dan ook graag elke mogelijkheid om actief aan de slag te gaan. Bij twijfel kunnen wij ook eerst een proefplaatsing of stageplaats voor de medewerker regelen.

Het traject
Elk re-integratietraject is uniek, maar over het algemeen kan de medewerker de volgende stappen verwachten:

Persoonlijke start:
 • Intakegesprek en opstellen van trajectplan (concreet met stappenplan)
Loopbaanoriëntatie:
 • Aanscherpen van het zoekprofiel ‘wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik’?
 • Beroepskeuzeoriëntatie
 • Begeleiding en bemiddeling
 • Versterken en trainen van de sollicitatievaardigheden
 • Persoonlijke ondersteuning en begeleiding in sollicitatieprocedures

 

Plaatsing en nazorg:
 • Zorgvuldige begeleiding na aanvang nieuwe werkzaamheden
 • Regelmatig contact
 • Een eindgesprek
Aanvullende instrumenten:
In overleg is ook de inzet van andere instrumenten mogelijk. Denk hierbij aan:
 • Korte (beroepsgerichte) scholing
 • Uitgebreid loopbaanonderzoek gericht op persoonlijkheid, motivatie en competenties
Copyright © 2013 Heering Consultancy. Alle rechten voorbehouden | Design & Development MivaViZa